luns, 25 de novembro de 2013

O VERÍN CF FIRMA UNHA SENSACIONAL GOLEADA EN BARBANTES

Crónica S.AT. BARBANTES 1 (Bulicas) - VERÍN CF 6 (Fran Martínez, Xurxo, Quini (2), Eloy e Pablo García).
12ª xornada de Liga da Primeira Autonómica Galega (grupo IV).

O Verín CF foi un furacán onte en Barbantes: o equipo de Iván González non tivo piedade e probablemente no seu mellor partido da temporada pasou por riba dunha Sociedade Atlética que pagou os pratos rotos das decepcións das últimas dúas xornadas.

FICHA TÉCNICA

Pola S. At. Barbantes xogaron Heri, Rocky, Javi González, Diego Viñas, Saavedra, Pablo Lorenzo, Mellado (Mouco, min. 83), Gallardo (Víctor Pérez, min. 32), Fredy, Vergara (Óscar Pazos, min. 57) e Bulicas.

Polo Verín CF xogaron Jorge, Cote, Eloy, Xurxo, Mario, Dani Capelas (Diego Soto, min. 46), Pablo García, Luis Vilachá, Fran Martínez (Saúl Arias, min. 75), Quini Cotarelo e Miguel Rivera (Hugo, min. 60).

Arbitrou Lucía Varela, asistida nas bandas por Lucas y Casillas. Expulsou con vermella directa a Fredy, da S. At. Barbantes, e amosou cartón amarelo ós locais Rocky e Pablo, e ós visitantes Jorge, Mario, Dani Capelas e Pablo García.

CRÓNICA

Xa dende o minuto inicial viuse na Regueiriña un só equipo: o Verín CF. Os verinenses, cun once no que entraba Dani Capelas acompañando a Luis Viñachá na medular, e no que formaban parella de ataque Fran Martínez e Quini Cotarelo -escoltados en banda por Rivera e Pablo García- tomaron as riendas do partido cun xogo rápido e combinativo, con constantes movementos entre liñas e acertadas incursións por banda. Especialmente Pablo García, coa súa velocidade, foi un auténtico pesadelo para a retagarda local. Non obstante, pese ás chegadas claras á área, o gol se resistía. Iso si, tampouco a S.At. Barbantes, encomendada a Bulicas e a algunha xogada a balón parado da que sacar rédito, inquedaba a Jorge, ben protexido por Xurxo e Mario, que ocupou onte posto no centro da defensa.

Finamente, xusto despois de teren os locais a súa mellor ocasión, a resistencia da S.At.Barbantes acabou no munuto 25, cando un centro de Eloy foi rematado de cabeza por Fran Martínez. Era o 0-1, que non foi máis que o prólogo do seguinte tanto, no minuto 30, obra de Xurxo á saída dun córner. Co partido controlado, e algunha outra clara ocasión desperdiciada polos visitantes, a colexiada quixo pór un pouco de suspense ó marcador ó pitar un dubidoso penalty de Jorge no minuto 44. Bulicas anotou dende os once metros o seu xexto gol en Liga e alimentou as esperanzas da S.At. Barbantes de remontar o partido.

Trala reanudación, con Hugo en sustitución de Miguel Rivera e Diego Soto no lugar de Dani Capelas, viuse que esa remontada non era máis que un espellismo. O Verín CF era dono do balón e fabricaba ocasións de tódalas formas e cores, pero non foi ata o minuto 72 -xa co Verín CF xogando en superioridade numérica trala expulsión por vermella directa de Fredy-, cando Quini cabeceou inapelable á rede un centro de Hugo. Cun 1-3 en contra e con dez xogadores, a S.At.Barbantes pediu a hora, pero os verinenses, en plan depredador, non tiveron piedade e nos últimos dez minutos sumaron tres novos tantos ó marcador, obra de Eloy, Quini e Pablo García para facer o definitivo 1-6, que supón a maior goleada no que vai de temporada e, aínda mellor, unha gran inxección de moral para afrontar os vindeiros desafíos.