luns, 16 de decembro de 2013

O VERÍN CF SACA TRES DIFÍCILES PUNTOS NUN EMOCIONANTE DUELO DE COLOSOS.

Crónica VERÍN CF 3 (Fran Martínez, Pablo García e Dani Capelas) – SD NOGUEIRA DE RAMUÍN 1 (Peru).
16ª xornada de Liga da Primeira Autonómica Galega (grupo IV).

Impresionante o espectáculo visto onte no Arjiz. Os afecionados disfrutaron dun partido competido e emocionante que finalmente se resolveu a prol do Verín CF, non sen sin sufrimento, porque ós tantos de Fran Martínez e Pablo García se sobrepuxo a SD Nogueira con raza, pese a quedar con dez xogadores. Finalmente nunha contra os verinenses sentenciaron o encontro e levaron tres puntos de ouro.

FICHA TÉCNICA

Polo Verín CF xogaron Piollo, Cote (Pablo Roca, min. 68), Xurxo, David Ginzo, Mario, Iago Garrido (Dani Capelas, min. 89), Luis Vilachá, Eloy (Hugo, min. 57), Pablo García, Quini Cotarelo e Fran Martínez (Diego Soto, min. 75).

Pola SD Nogueira de Ramuín xogaron Borja, Peru, Chapi (Álvaro Selas, min. 75), Thomas Kinsella (Patas, min. 32), Oli, Bruno, Roberto (Lobo, min. 84), Guille, Cani (Petrovich, min. 66), Meleiro e Pablo Lorente.

Arbitrou Iván González Campos, auxiliado nas bandas por Iago Sumavielle Rodríguez e Jose Antonio González Fernández. Amonestou con cartón, do Verín CF, a Hugo e David Ginzo, e a Chapi, Peru e Oli. O visitante Guille foi expulsado no minuto 63 con vermella directa.

CRÓNICA

Non defraudou o partido entre dous dos mellores equipos da categoría. Saíron ámbolos dous conxuntos con moito respeto mutuo, e comezou librarse unha interesante batalla no medio do campo, que os verinenses gañaban ós puntos, especialmente gracias ó labor dun gran Iago Garrido. Mais a SD Nogueira de Ramuín, chegado o cuarto de hora de xogo, disfrutou dunha gran ocasión tras gañar o exverinense Oli –hipermotivado durante os 90 minutos- liña de fondo e pasar atrás cara Meleiro, pero o seu disparo foi sacado con apuros por Piollo. Os de Iván González repuxéronse do susto, e pouco a pouco, especialmente por banda dereita, atoparon fisuras no plantexamento visitante. No minuto 22 Quini Cotarelo tivo a primeira boa ocasión local tras un saque de falta botado por Cote, pero o seu remate foi atallado por Borja. E no 30 o Verín CF inaugurou o marcador: Pablo García serviu á área para que Fran Martínez, libre de marca, cabeceara con mestría á rede.

Co 1-0 chegouse ó descanso, e a SD Nogueira deixou en vestiarios o seu certo conservadurismo da primeira parte para comezar amosar as súas mellores cualidades futbolísticas coma equipo. O Verín CF, aínda así, non pasou por excesivos apuros, e seguro en defensa, buscou un xogo máis directo que explotara os espazos na zaga dos afiadores. No 63 Guille deixou con dez ó seu equipo, e para colmo de males para os visitantes, só dous minutos máis tarde os verinenses aproveitaron a súa superioridade numérica para facer o 2-0. Nesta ocasión intercambiáronse os papeis Pablo García e Fran Martínez, e foi o segundo quen serviu un gran balón que o primeiro enganchou cunha semivolea espectacular que levantou ós espectadores dos seus asentos. Semellaba despachado o partido, pero a SD Nogueira apretou os dentes e fixo da necesidade a súa mellor virtude. Refrescou o seu medio do campo coa entrada de Petrovic –tamén de pasado verinense- e botouse para adiante sen complexos, cunha intensidade que tivo premio no minuto 75, ó resolver Peru un barullo na área tras unha falta lateral botada por Bruno.  Sacou ó campo Iván González a Diego Soto en substitución de Fran Martínez, para fortalecer o medio do campo, mais os visitantes non cesaron no seu empeño. A tensión do último cuarto de hora foi memorable, cunha SD Nogueira  volcada, aproveitando calquer oportunidade para meter o balón na área de Piollo. Finalmente, a incerteza no marcador acabou no minuto 89 cun contrataque explosivo de Pablo García –interviu onte nos tres goles do Verín CF- que culminou a porta vacía o recén entrado Dani Capelas. Os siareiros festexaron entre xubilosos e aliviados o gol do seu equipo, que sentenciaba un partido de fútbol enorme, dos que fan verdadeira afeción.